Het hoeft gezegd, de manier waarop Vosselaar op 0-1 kwam, zette veel kwaad bloed bij de Lierenaars. Er was nog niets gebeurd, toen Bavo Meeus de bal in het penaltygebied tegen de arm kreeg aangespeeld. Scheidsrechter Lambrigts zag er een penaltyovertreding in en de bal ging op de stip. Sas nam zijn verantwoordelijkheid en de 0-1 stond op het bord. Dat penaltydoelpunt bleef tot aan de rust het enige hoogtepunt uit een zwakke eerste helft.

Na de pauze toonde Vosselaar zich de fysiek sterkste ploeg en toonde zich winnaar in de meeste duels. Bij de thuisploeg was er veel goede wil aanwezig, maar het wordt toch steeds duidelijker dat de rangschikking niet liegt. Naar een doelkans van de thuisploeg was het zoeken met een vergrootglas. Vosselaar daarentegen dook wel op in het strafschopgebied van Tanghe. Na eerder gemiste doelpogingen van Hannes, Van Hove en Vaes – de laatste mikte een vrije trap tegen de paal – was het Vaes die Lyra uiteindelijk de genadeslag toediende. Hannes dweilde de rechterflank af en dook op voor Tanghe. Hij zag zijn schot afgeweerd, maar de rebound belandde in de voeten van Vaes, die zijn kalmte bewaarde en geduldig afwachtte alvorens de bal tegen de netten te trappen (0-2). Pas in het slotkwartier kwam Lyra nog opzetten, maar scoren zat er niet in. De overwinning van de bezoekers kwam niet meer in gevaar.

Lyra: Tanghe, Cremers, Balbi, Raeymaeckers, W. Vos, Van In (73′ Van der Donck, 88′ Verberck), Meeus, Van Parys (54′ Kennes), Kreydt, Janssens, Van den Brande.

Vosselaar: Blondeel, Van Hove, Sas, Nijs, Engelen, Van der Linden, Vaes (81′ Miljkovic), Jansen (88′ Julien), Hannes (89′ C. Vos), Havermans, Defossez.

Doelpunten: 23′ Sas (0-1, pen.), 71′ Vaes (0-2).

Geel: Van In, Van den Brande. (JBS)