image

Na amper vijf minuten legde Schaessens de bal met een splijtende dieptepas op de stropdas van Daal en die liet Tanghe geen schijn van een kans. Toen Ventôse dik tien minuten later op aangeven van Van der Heyden de tweede treffer binnenduwde, had paars-wit zijn schaapjes al helemaal op het droge. Daal, Meeus, Ventôse en Snoeys verzuimden vervolgens om de tamme bezoekers definitief uit te tellen. In de tweede helft bleef Lyraeen speelbal in Kielse handen. Binnen de vijf minuten trof Beerschot twee keer het doelhout.Eerst kopte De Beule op de paal en daarna kwam Vos goed weg toen hij pardoes op de eigen dwarsligger besloot. Het bleek slechts uitstel van executie. Toen Daal schuin voor doel onbaatzuchtig de 3-0 voorschotelde aan Ventôse, mochten de boeken toe. Ondertussen verraadde het aanzwellende rumoer op de tribunes van het Olympisch Stadion dat Hades op voorsprong was gekomen tegen Pelt. Het enthousiasme inspireerde de troepen van coach Spaenhoven tot wat ‘gallery play’, maar veel doelgevaar leverde dat niet meer op. Snoeys kreeg uiteindelijk het laatste woord en borstelde een vrije trap keurig in de korte hoek. Het Kiel was het delirium nabij, zeker toen het nieuws doorsijpelde dat Hades zijn voorsprong verdubbeld had. Na het laatste fluitsignaal van Put bestormden de supporters het veld om het titelfeest in gang te zetten.

Beerschot-Wilrijk: Snyders, Laevaert (79′ Baert), Meeus, Portier, Van der Heyden, Snoeys, De Smedt, Schaessens, De Beule (83′ De Beule), Ventose (85′ Dermaut), Daal.
Lyra: Tanghe, Obbers, Vos (81′ Verberck), Blommaerts, Balbi, Driesen (57′ Kennes), Lambreghts, Schaessens, Janssens, Ory (57′ Ndagano), Oteng.
Doelpunten: 6′ Daal (1-0), 17′ Ventose (2-0), 56′ Ventose (3-0), 71′ Snoeys (4-0).

Geel: Oteng.
Scheidsrechter: Put
Toeschouwers: 9.200. (JBH)

Bron: HLN 30 maart 2015

Reacties zijn gesloten.