Op een moeilijk bespeelbaar terrein nam Lyra meteen het initiatief in handen. In de zeventiende minuut kon man in vorm Jürgen Raeymaeckers profiteren van een misverstand in de thuisdefensie. Branddonk herstelde het evenwicht en kwam iets na het halfuur langszij na een mooi getrapte vrijschop. Even daarvoor had een weer sterk keepende Vinnie Frans ons met een beenreflex behoed voor de gelijkmaker.

Ook in de eerste minuut van de tweede helft waren de Hodonkenaren dicht bij een doelpunt, maar van af was het al Lyra dat de klok sloeg. Met fraaie combinatievoetbal en onder impuls van  Joe Ascension maakten onze Lyramannen ook bij de thuissupporters indruk.  Gaetan zette zich door en werd foutief gestopt in minuut 62. Jürgen zette de terechte elfmeter feilloos om. Het was bijwijlen nog pompen tegen de grote en stevige thuisploeg, maar de rust werd bewaard. Op de counter maakte de ingevallen Jordi Kreydt net voor affluiten nummer drie.

Het is duidelijk dat deze ploeg enorm aan maturiteit en cohesie heeft gewonnen. Met de werkkracht die nu aan de dag wordt gelegd is veel mogelijk.

Volgende week iedereen op post om onze roodwitten aan te moedigen tegen Schriek!