Toegegeven. De match had heel anders kunnen lopen als Lyra in een sterk wedstrijdbegin op voorsprong had weten te komen. Maar dat gebeurde niet en na de 0-1 werd duidelijk dat de Lierenaars voor een moeilijke avond zouden staan.

“Dit is een heel zure start”, zuchtte Cedric Obbers. “We deden het een halfuur lang heel goed, maar die tegentreffer had een bijzonder negatief effect op de ploeg. Het is duidelijk dat Lyra in een opbouwfase zit en dat we nog moeten groeien. Daarom lijkt het mij aangewezen de zaken van week tot week te bekijken en ons niet vast te pinnen op een bepaald doel. We hebben best wel een degelijke kern en zullen de nodige punten wel sprokkelen.”

Voor Obbers zelf is dit seizoen bovendien een nieuwe start, nadat hij het gros van de vorige campagne aan de kant bleef. “Het is positief dat ik deze keer mee de ganse voorbereiding kon afhaspelen. Maar zelf moet ook ik nog naar mijn beste niveau toegroeien.”

Voor Lyra wordt het nu zaak om zo snel mogelijk de eerste punten te sprokkelen. Liefst zondag al in Zwijndrecht. “We moeten niet in paniek slaan. Maar zo’n eerste driepunter zou natuurlijk wel vertrouwen brengen”, beseft Obbers. (kugu)

bron: GvA 31/8/2016