Lyra verloor vorige week dan wel opnieuw bij KFC Turnhout, de prestatie was best bemoedigend. En dus is er hoop voor de wedstrijd van vanavond thuis tegen Zwarte Leeuw. “Dat is zeker zo”, bevestigt Elio Balbi. “Ondanks de 3-2 nederlaag hielden we best wel een goed gevoel over aan de partij in Turnhout. We voetbalden echt goed en kregen kansen. Het was lang geleden dat Lyra nog zo fris voor de dag kwam. Het gevoel en de sfeer zaten goed en dat was heel belangrijk. We hebben nog een eind te gaan in deze competitie en we moeten het plezant proberen te houden.”

Lyra lijkt zich al halvelings bij een degradatie te hebben neergelegd. Al wil de groep er nog vol voor gaan. “Er is afgesproken om januari af te wachten. Knagen we aan de achterstand, dan zien we wel waar we staan. Blijft de kloof behouden, dan is het over en uit. Deze maand wordt er naar iedereen toe gecommuniceerd over de toekomst. Lyra heeft zes punten. Het is logisch dat het bestuur niet tevreden is. Ik denk dat er vooral kwaliteit bij moet komen om een nieuwe start te kunnen nemen.” (kugu)

Lyra: Verbruggen en Schaessens blijven out. Verbert en Van den Brande keren terug na schorsing. Ploegaerts revalideert verder.Kern: Tanghe, Wouter Vos, Van den Brande, Cremers, Van Parys, Janssens, Meeus, Poelmans, Balbi, Kennes, Verbert, Van In, Ory, Kreydt, Verberck, Thomas Vos

Bron GvA 16/1/2016