“Iedere wedstrijd is moeilijk in deze reeks”, trapt de spits een open deur in. “Maar Lyra moet vooral in zichzelf durven te geloven. In onze selectie zit heel veel kwaliteit, maar we moeten vooral ook de nodige durf aan de dag leggen. Dan kunnen we iedereen aan in eerste provinciale.”

Aan Gaetan Lambreghts zal het niet gelegen hebben. Hij scoorde al vier keer in drie matchen en heeft zo zijn terugkeer bij Lyra allesbehalve gemist.

“Het is plezant voor een spits om goals te maken en het geeft ook vertrouwen, maar het is vooral onze vier op negen die me bezighoudt. We verdienden meer dan die oogst, maar voetballen zeker niet slecht. Het komt er nu op aan om dat goede spel de komende weken ook in resultaten om te zetten. Dat is de uitdaging.”

Na drie speeldagen is het voor Lambreghts nog onduidelijk waar het dit seizoen met Lyra naartoe moet gaan.

“Vraag me niet om er een positie op te kleven”, weert de goalgetter af. “Ik denk dat we in eerste instantie moeten proberen om een keer een reeksje neer te zetten en dus zeker een nederlaag trachten te vermijden. Wie in deze reeks met regelmaat punten sprokkelt, zal het best wel ver brengen.” (kugu)

Bron GvA 16/9/2016