Eergisteren kreeg het sportief geteisterde Lyra alweer een klap voor de kop. Niet de prestatie, maar wel het resultaat viel tegen. Het lijkt een gevecht tegen de bierkaai te worden, maar Lyra en trainer Jonas De Roeck leggen zich niet neer bij de wenkende degradatie.

“Ik loof de inzet van de hele spelersgroep”, vertelt de jonge trainer. “De jongens hadden minstens een punt verdiend tegen Turnhout. Alleen slikten we vermijdbare tegengoals en verzuimden we de doelkansen te verzilveren.”

Wie Lyra dit seizoen heeft gevolgd, hoort steeds hetzelfde liedje. Is de hoop dan gerechtvaardigd, Jonas? “Kijk, we weten dat het moeilijk is”, aldus De Roeck. “Het heeft weinig zin om ons vast te pinnen op een match in het bijzonder. Wij spelen in principe elke week een zespuntenwedstrijd. Willen we uitzicht houden op het behoud, dan moeten we deze maand punten pakken en de kloof verkleinen. Ik hoop dat we eind januari nog in de running zijn voor het behoud. Dat zou een grote opsteker betekenen voor iedereen hier.” (VGP)

Bron: HLN 12/1/2016