Jonas De Roeck gebruikte zijn eerste werkdag vooral als kennismaking met de spelersgroep en zijn technische staf. Bovendien werden de eerste afspraken gemaakt. Zo is het niet onmogelijk dat de nieuwe coach de komende dagen ook nog wat aan het trainingsritme sleutelt.

“Waarom ik deze opdracht heb aanvaard? Je kan niet altijd thuis blijven zitten”, kon er bij De Roeck meteen een lach af. “Neen, ik vind het gewoon een mooie uitdaging. En een opdracht waarin ik geloof. Uiteraard minimaliseer ik onze nul op eenentwintig niet, maar ik ben er wel van overtuigd dat er voldoende kwaliteit schuilt in deze kern. De jongens worstelen gewoon met een enorm gebrek aan vertrouwen. Dat moeten we zo snel mogelijk zien om te buigen.”

“Ik zag Lyra de voorbije twee matchen aan het werk. Het schort niet aan de inzet of de mentaliteit binnen de groep. Het zit vooral in het kopje dat te snel naar beneden gaat.”

Bijna een kwart van de competitie is voorbij en zelfs niet één schamel puntje viel Lyra in de schoot.

“Tja, het is pittig, maar zeker niet onmogelijk. Wat me heel gunstig stemt, is dat de achterstand op de concurrenten ondanks die dramatische reeks nog best te overbruggen valt. Ik weet zeker dat deze groep nog een boost zal krijgen als de eerste punten volgen. Bovendien recupereren we weldra enkele jongens uit de ziekenboeg en dan kunnen we ook iets sterker voor de dag komen.”

Het eerste examen voor Jonas De Roeck wordt een bijzonder lastige thuismatch tegen City Pirates.

“Wellicht één van de betere ploegen uit de reeks. Uiteraard heb ik respect voor onze tegenstrever, maar zaterdag wil ik in de eerste plaats naar mijn eigen ploeg zien. Het wordt belangrijk om er te staan als groep en de fouten van de jongste weken te vermijden. Als dat lukt, zullen de resultaten snel volgen, daar ben ik zeker van.”

KURT GULDENTOPS

Bron GvA 6/10/2015