Schriek begon het beste aan de wedstrijd en kende reeds in de vierde minuut succes, toen Van Craen met een afstandsschot keeper Frans verschalkte.
De bal bleef nog twintig minuten in Schrieks bezit en pas na een tactische ingreep, door de inbreng van Joe Ascension, kreeg Lyra meer grip op de wedstrijd.
Na een knappe combinatie rondde in minuut 27 Renzo Flebus binnenkant voet in de vlucht af.
De wel erg potig spelende bezoekers speelden op het randje en ook erover. Toen El Aisaoui vijf minuten voor de rust met een gestrekt been Elio Balbi velde werd hij met rood bestraft.
In de tweede helft was Lyra erop gebrand om de drie punten thuis te houden en trok alle aanvallende registers open. Jonas besloot iets te overhaast over. Van uitstel geen afstel, want na een knappe combinatie over links kon Gaetan Lambreghts in de vlucht afwerken.
De gecontesteerde rode kaart uit de eerste helft en de achterstand zorgden voor frustratie bij de bezoekers en dat liet zich ook gevoelen.
Een verhitte El Aisaoui, broer van de eerder gestrafte, ging zeer driest in op keeper Vinnie Frans. De scheids kon niet anders dan deze doodschop met de uitsluiting sanctioneren.
Het balbezit was nu volledig voor Lyra, maar mede door de onverdroten inzet van de resterende Schriekse spelers viel de derde goal niet.
Zo werd het nog nagelbijten tot het eindsignaal.
Door het puntenverlies van de koplopers doet Lyra een gouden zaak in het klassement. Het wipt over Oppuurs en bezet nu samen met Heikant en Herentals -nog een wedstrijd tegoed- de derde plaats.
Zondag trekken onze jongens in het Turnhoutse White Star op zoek naar een 15 op 15.