Een goed spelend Lyra hield verdiend de drie punten thuis.
Al na acht minuten slalomde en kapte Renzo Flebus in zijn gekende stijl door de bezoekende verdediging en besloot in de hoek.  Een mooi doelpunt van een al weken op een hoog niveau acterende Flebus.

Ook daarna was het al Lyra dat de klok sloeg, met enkele doelkansen tot gevolg.  De sterke keepende doelman van Zwijndrecht hield tot twee keer pogingen met het hoofd van dichtbij tegen, Jonas Verbert besloot twee maal nipt over. Tussendoor hield de alweer sterk keepende Vinnie Frans de bezoekers van de gelijkmaker.

Net voor het rustsignaal kreeg een bezoeker zijn tweede gele kaart en mocht voortijdig gaan douchen.

In de tweede helft kwamen de potige bezoekers beter in de wedstrijd en ging een ontzetten van Sam nipt naast ons eigen doel. Het geluk dat we op Herentals niet hadden, was er nu wel. Rond het uur zette Jurgen Raeymaeckers zich op zijn flank door en lepelde de bal haarfijn voor doel, waar Jonas de bal al glijdend binnentrapte.  Twee nul voor tegen tien, opdracht volbracht denkt u dan, maar toch was de aansluitingstreffer zeer dichtbij toen Gaetan de bal met de hand wegwerkte en zo een gemaakt doelpunt vermeed.  Gelukkig ging de penalty naast.  Van toen af was de veer gebroken bij de Zwijndrechtenaren. De doorgebroken Jonas kon zelfs vanuit een scherpe hoek zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnenknallen. 

Lyra komt nu op twee punten van een virtuele eindrondeplaats, de supporters kunnen met een blij gemoed de feesten in.