Veel slordigheden en balverlies tijdens het wedstrijdbegin. Zo ging de bal al na zes minuten in het voordeel van Racing Mechelen op de stip. Sandro Tardio knalde de strafschop echter hoog over het door Tanghe verdedigde doel.
Aan de overkant probeerde de van FC Duffel overgekomen Raeymaeckers tot tweemaal toe iets te forceren maar afwerken lukte niet. Bezoeker Van den Brandt ging vervolgens zijn kans, met een verre lob verschalkte hij de Racing-verdediging maar de bal viel op de dwarsligger.De thuisploeg opteerde voor combinatievoetbal maar in de buurt van de zestien liet het telkens fout. Zowel Racing als Lyra probeerden het enkele keren van ver maar het vizier stond nog niet op scherp.

Racing Mechelen begon de tweede helft met een volledig andere ploeg, op uitzondering van Boumina die eerder de gekwetste Billiet kwam vervangen. Na wisselende kansen moest Racing doelman De Ruysscher zich enkele keren reppen om Lyra van een doelpunt te houden, zijn overbuur zag enkele pogingen overvliegen.

Twintig minuten voor tijd klommen de Lierenaars toch op voorsprong toen Janssens een vrijschophard binnen kopte. Met enkele vrijschoppen hoopte Lyra de score op te drijven maar een vrije man wist men niet te vinden. Zo bleef het bij een 0-1 overwinning van de vierdeklasser. Voor Racing Mechelen was het een slechte aanloop naar het eerste bekerduel tegen provincialer Chevetogne.

Doelpunt: 70′ Janssens (0-1) (WODB)

bron: HLN 6/7/2015