Lyra liep zaterdag tegen De Kempen nu al op een zesde gelijkspel in dertien wedstrijden aan Alweer overheerste het gevoel van twee verloren punten bij de Pallieters.

Best begrijpelijk ook, want Lyra kreeg in de eerste 45 minuten genoeg kansen om de match al definitief in zijn voordeel te doen kantelen. Maar de krappe 1-0 van Renzo Flebus net voor halfweg zou uiteindelijk onvoldoende blijken voor de zege. “En dat hebben we aan onszelf te wijten”, zuchtte Tom Schipper. “Pas op, ik kan de jongens niks verwijten. Ze toonden een schitterende mentaliteit, maar die moeten we nog meer omzetten in rendement. Het lijkt wel alsof we onszelf niet willen belonen. We moeten het simpeler houden en de juiste keuzes maken. Doen we dat na rust, dan laten we nooit punten liggen.”

Door zijn gelijkspel blijft Lyra ergens in de middenmoot trappelen. Een stevige rukwind naar boven in het klassement lijkt er voorlopig niet in te zitten.

“Met het voetbal dat we brengen, verdienen we niet op deze positie in het klassement te staan. Ik weet dat je daar niks mee koopt, maar deze groep zal nog verder groeien. Met Verberck, Cremers en Kreydt hadden we opnieuw drie tieners tussen de lijnen lopen. Dan zeg ik dat de toekomst van deze club heel mooi oogt.” (kugu)

Bron: GvA 23/11/16