“We zijn er de voorbije weken al ettelijke keren heel dicht bij geweest, maar toch ontbreekt die overwinning nog”, weet Yannis Van Parys. “We verdienen het zeker. We tonen inzet, voetballen degelijk en verdedigen vooral ook sterk. We zijn niet langer het karakterloos ploegje uit de eerste ronde.”

In die heenronde dacht Lyra nog dat de confrontatie met Vosselaar de verhoopte ommekeer zou inluiden, maar uiteindelijk kregen de Pallieters een droge 3-0 om de oren. “We hadden er toen veel meer van verwacht, dat klopt. Maar zelf heb ik me nooit aan Vosselaar mispakt. Ik vind het de meest onderschatte ploeg uit de reeks. Het koppelt kwaliteit aan een voortreffelijke mentaliteit. Dat zullen we ook straks ondervinden.”

Voor Van Parys zijn het de laatste weken in het shirt van Lyra. “Ik wil het veldvoetbal opnieuw combineren met zaalvoetbal. Dat mag niet op Lyra. En keer ik toch niet terug naar de zaal, dan blijft ik liever in vierde klasse actief.” (kugu)

Lyra: Schaessens, Verbruggen en Poelmans (spierscheur) zijn out voor de rest van het seizoen. Verbert hervatte het loopwerk, maar is nog niet inzetbaar. Obbers (enkel), Cremers (bil), Raeymaeckers (spierletsel) en Balbi geraken wellicht fit. Janssens en Wouter Vos keren terug uit schorsing.

Kern: Tanghe, Wouter Vos, Janssens, Van den Brande, Cremers, Obbers, Meeus, Balbi, Van Parys, Kennes, Raeymaeckers, Kreydt, Van In, Verberck, Ory, Thomas Vos.