Op zondag 20 april en paasmaandag 21 april beleefde K Lyra TSV op haar jeugdcomplex in Vremde weer sportieve hoogdagen met haar Internationale Paastornooi voor eerste- en tweedejaarsminiemen (U12 en U13). Dit internationale jeugdtornooi werd ondertussen al voor de 42° keer georganiseerd en geniet veel respect bij topclubs in België en Nederland.

Gedreven door de nieuwe wind die waait binnen voetbalclub K Lyra TSV heeft het verjongde Lyra bestuur de ambitie geuit om dit befaamde Internationale Paastornooi terug naar het niveau te brengen van vroegere gloriejaren, en het is daar ook in geslaagd dankzij de fantastische inspanningen van een enthousiast jeugdteam van clubvrijwilligers.

In deze eerste vernieuwde jaargang namen gereputeerde professionele (jeugd)topclubs uit België en Nederland het op tegen Nederlandse voetbalinstituten als Willem II RKC, FC Utrecht en Fortuna Sittard. De jeugdspelers brengen met steun van de stad de nachten door in het KTA van Lier, oftewel voor de Nederlandse clubs Willem II RKC en FC Utrecht bij de vele pleegouders die Lyra binnen haar vrijwilligersbasis ter beschikking heeft.

Nieuw was dat het tornooi deze jaargang voor de allereerste keer bestond uit 2 aparte tornooien: een (nieuw) U12-tornooi met 10 clubs en het klassieke U13-tornooi met 12 clubs. Beide tornooien werden simultaan gespeeld verspreid over 2 wedstrijddagen, badend in een gezellig lentezonnetje.

Zondagmorgen werd het tornooi afgetrapt met topwedstrijden tussen K Lyra TSV en Willem II RKC (U12) en Standard Luik – FC Emmen (U13). Gedurende zondag en maandagvoormiddag werden de kwalificatiewedstrijden afgewerkt als aanloop naar de finalewedstrijden maandagnamiddag.

Bij de U12 plaatsten FC Utrecht en het verrassend sterke Lommel United zich ten kosten van respectievelijk RWDM Brussels, Sporting Charleroi en Willem II RKC voor de finale. In deze finale toonde de spelertjes van FC Utrecht een gezonde mix van talent en een grote wil om te winnen, en zij wonnen de finale dan ook onder grote belangstelling met 2-1.

Bij de U13 plaatsten de Belgische topteams Standard en Lierse zich samen met OHL en de winnaar van vorig jaar Westerlo zich voor de halve finales. In een echte kwalitatieve topmatch kon Lierse zich ten nadele van Standard plaatsen voor de finale (0-1), terwijl OHL zich eveneens met 0-1 kon plaatsen voor de grote finale. De finale tussen favoriet Lierse en OHL was razend spannend en Lierse diende een knappe 0-1 openingstreffer goed te maken. Bij de strafschoppen hield Lierse het hoofd het koelste, en kreeg het uitstekend verlopen tornooi een waardige slot!

Uitslagen van de U12 vind je hier

Uitslagen van de U13 vind je hier

Via onderstaande link kunt u ook de foto’s bekijken die door de sfeerfotografe van dienst getrokken werden op ons tornooi:

https://www.flickr.com/photos/122438976@N06/sets/72157644328579291/