City Pirates tankte vorig weekend vertrouwen door Bree met 7-2 te kloppen, maar trainer Tom Schipper waarschuwt zijn manschappen voor de trip naar Lyra. “Het wordt een warme avond”, weet hij.

Lyra werd in de heenronde met een 7-0 huiswaarts gestuurd en dus is trainer Tom Schipper meer dan op zijn hoede voor de terugwedstrijd. Aangezien de Pallieters met een ongeslagen reeks van 7 wedstrijden en bijhorende 17 op 21 cijfers kunnen voorleggen gelijkaardig aan die van de piraten, blikt de coach met veel respect vooruit.

“Ik verwacht een warme avond”, aldus Schipper. “Makkelijk is het nooit in Lier en Lyra kent als geen ander de klappen van de zweep in bevordering. Het wordt nooit als topper gezien in de reeks, maar is heel moeilijk te bespelen. Het is een van de ploegen in deze reeks die ik al het meest aan het werk zag en dat ze met een aantal afwezigheden kampen, zie ik ook niet als een voordeel. Iedereen zal daar immers scherp staanom iets recht te zetten na de heenwedstrijd. Dat wij dan qua spelniveau beter zullen moeten doen dan vorige week ondanks de cijfers? Het klopt dat ons geliefkoosde spelletje van hoge pressing er niet helemaal uitkwam en ook het vele balbezit weinig opleverde, maar daar hebben we ons snel aan aangepast.”

Messcherp
“In plaats daarvan zag ik namelijk een City Pirates dat voor het eerst messcherp was in de omschakeling en heel efficiënt voor doel. We hebben daar de jongens voor dus het doet me plezier dat we nu meerdere spelwijzen kunnen hanteren. Dat is een extra wapen voor het behalen van onze ambities. Toch wil ik de uitspraken dat de eindronde ons niet meer zou mogen ontsnappen nuanceren. We willen graag een prijs pakken, absoluut, maar de eindronde is geen issue meer zoals het dat vorig jaar was. Toen liep het nog fout en de groep gaat veel serener om met dat gegeven. In de groep wordt er weinig over gesproken en zo vermijden we onnodige druk op onszelf te leggen.” (KDMM

Bron HLN 20 maart 2015

Reacties zijn gesloten.