Naast de langdurig gekwetsten Matthias Nys en Sam Van den Brande moesten in laatste instantie ook Jorn Van Deuren en doelman Vinnie Frans afhaken, waardoor de 17-jarige Mats Sterkens in het doel plaatsnam.

Lyra speelde de eerste 45 minuten gedurig op de helft van Brasschaat.  Na 8 minuten schilderde Joe Ascension een vrijschop op het hoofd van de inlopende Renzo Flebus. Lyra stond meteen op voorsprong.  Er waren ook nog kansen voor Jordi Kreydt, die door de buitenspelval was geslopen, maar nipt naast knalde en weer Jordi na een knappe voorzet van Tim Verberck, maar hij besloot te zwak op de doelman.

Tussendoor waren er ook nog enkele halve kansjes voor de thuisploeg.

In de tweede helft trok Lyra alle registers open.  Vooral Jordi Kreydt toonde zich met zijn snelheid een ware gesel voor de thuisverdediging.

Op de 53ste minuut bediende hij Tim Verberck, die aannam en binnenschoot, rond het uur bediende hij Joe Ascension die binnenschoof.  Vijf minuten later werd Joe door Renzo vrijgespeeld en hij omspeelde listig de doelman: 0 – 4. 

Iedereen dacht dat de wedstrijd toen gespeeld was, maar niets bleek minder waar. Van Loon, de topschutter van Brasschaat, achtte het moment rijp om zijn  duivels te ontbinden.  Op welgeteld 13 minuten tijd legde hij er vier in het mandje.  Mats Sterkens moest zelfs een wereldsave uit zijn mouwen schudden om de nederlaag af te wenden.

Ook dit is voetbal.  Het is nu zaak om de ruggen terug te rechten en er volgende week weer vol tegenaan te gaan tegen Berg en Dal, om het zo begeerde eindrondeticket veilig te stellen.