Na 28 seizoenen lang ononderbroken in de nationale reeksen te hebben vertoefd, maakte Lyra zaterdag opnieuw kennis met het Antwerpse provinciale voetbal. Een blij weerzien werd het allerminst voor de Pallieters, die het seizoen starten met een 1-3 thuisnederlaag tegen VC Herentals. Daar kon ook Gaetan Lambreghts, in het tussenseizoen overkomen van Heist, bitter weinig aan verhelpen. Ook al lukte die meteen zijn eerste treffer vanop de stip.

“Een schrale troost”, zuchtte de spits. “We begonnen nochtans sterk aan de partij, maar verzaakten om op voorsprong te komen. Uit het niets slikten we de 0-1 en dan zakte alles in elkaar. Heel spijtig, want borduren we verder op ons eerste halfuur, dan viel hier zeker wat te rapen.”

Versterking op komst

Niet dus. Meteen werd ook duidelijk dat het jonge Lyra dit seizoen niet zal meedingen naar de hoofdprijzen. Al krijgt de kern met de komst van Jorn Van Deuren en wellicht ook Djuric Ascencion straks nog wel een kwaliteitsinjectie.

“Vooral Ascencion is een pion die ons grote diensten kan bewijzen”, beseft Lambreghts. “We hebben nood aan een ervaren jongen die deze jonge groep wat kan sturen. Er loopt zeker talent rond op Lyra, maar het is duidelijk dat we nog moeten groeien. Zondag in Zwijndrecht moeten we wel op zoek naar de eerste punten. Dat is de beste manier om de rust te bewaren.”

Bron: GvA 29/8/2016