De thuisploeg was al na de eerste minuut op achtervolgen aangewezen, maar nam daarna het spel wel volledig in handen. Lyra begaf echter niet onder de druk en wist alle kansen te pareren. Net voor de pauze kwam VC langszij via een eigen doelpunt van Balbi. Amper twee minuten ver in de tweede helft maakte diezelfde Balbi zijn fout goed: 1-2.
Lyra-speler Verbert kreeg wat later een rode kaart onder de neus en die uitsluiting wakkerde het vuur aan bij de thuisploeg. VC ging op zoek naar de gelijkmaker en die vond het diep in blessuretijd via invaller Taels. (af) SCHEIDSRECHTER: Guy Valckx.
VC HERENTALS: Vervoort, Bellens, Spiessens, Thomassen, Convalle, Krajisnic (82′ Hoefnagels), De Swert, Haneveer, Van Dingenen (75′ Taels), Biernaux, Voorspoels.
LYRA: Frans, Cremers, Balbi, Verbert, Flebus (73′ Raeymaeckers), Kreydt (62′ Ascencion), Ibn El Mokadem, Van Den Brande, Nys (24′ Lambreghts), Verheyen, Cappan.
DOELPUNTEN: 1′ Van Den Brande 0-1, 45′ Balbi (eigen doelpunt) 1-1, 47′ Balbi 1-2, 73′ Taels 2-2.
GELE KAARTEN: 70′ Balbi, 76′ Spiessens, 89′ Convalle. RODE KAART: 69′ Verbert