Verheyen speelde twee jaar lang in Sint-Lenaarts, nadat hij in 2014 was overgekomen van Beerschot Wilrijk. De middenvelder stond er bijna altijd in de basis, tot hij begin 2016 plots genoegen moest nemen met een plaatsje op de bank. Lyra maakte daar dankbaar gebruik om Verheyen vast te leggen voor volgend seizoen.

Hoe komt het dat je op de bank belandde?

Jago Verheyen: “Ik voel me daar zeker niet goed bij. Elke voetballer wil spelen, maar de trainer bepaalt nog altijd de opstelling. En sinds januari is er voor mij geen plaats meer. Een klein akkefietje met de trainer ligt aan de basis. De reden is puur intern. Meer wil ik daar ook niet over kwijt.”

En zeggen dat je dit seizoen leek uitgespeeld te worden als centrale verdediger.

“Ik startte de eerste twee competitiewedstrijden centraal achteraan. Maar daarna schoof de coach me weer naar het middenveld. Tot de winterstop bleef ik daar staan. En was ik zelf ook tevreden over mijn prestaties. Jammer dat het daarna keerde.”

Vooral de wedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen half september zal de supporters in Sint-Lenaarts even bijblijven.

“Dat vergeet ik nooit meer. We stonden bij de rust 0-3 achter, maar knokten ons tijdens een geweldige tweede helft naar 5-3 winst. Als je dan ook nog eens twee keer kan scoren. Zoiets maak ik wellicht nooit meer mee. Bovendien was Spouwen toen nog een concurrent voor de eerste plaats. Nee, ik heb hier twee heel mooie jaren gekend. In mijn eerste seizoen speelden we Grimbergen uit de Beker van België en vlogen we er pas uit tegen Bergen. Dat zijn toch dingen die je bijblijven. Alleen jammer van de voorbije weken.”

Hoe moet het nu verder in die laatste weken Sint-Lenaarts?

“Ik wil hier in schoonheid eindigen. Zo zit ik in elkaar. Ik ben nog altijd lid van Sint-Lenaarts en zal tot mijn laatste dag hier alles geven voor de club. Als ik vanavond mag invallen, zal ik er alles aan doen om mee de drie punten thuis te houden en zo een nieuwe stap richting de top zeven te zetten.”

Na dit seizoen trek je dan naar Lyra. Toch een opmerkelijke keuze, niet?

“Het bestuur vroeg me al enkele jaren om te komen. Enkele weken geleden had ik er een gesprek en toonde de club veel ambitie. De club wil zo snel mogelijk naar vierde klasse terugkeren. Bovendien zie ik bij Lyra Frank Coenen terug, die ik nog ken van in mijn periode bij Beerschot Wilrijk.”

Met Gaetan Lambreghts zal je er nog een oude bekende tegengekomen.

“Ik ken Gaetan al een hele tijd. Hij keert terug van tweedeklasser Heist en heeft bij me aangedrongen om ook voor Lyra te kiezen. Met ook Flebus, die overkomt van City Pirates, werd er toch al heel goed ingekocht.”

Voor jou wordt het volgend seizoen ook weer een terugkeer naar eerste provinciale.

Bron: GvA 12 maart 2016