Jonas-de-Roeck

Na het aantrekken van de ervaren sportief manager Frank Coenen toont Lyra met haar keuze voor de nieuwe hoofdtrainer nu opnieuw dat het ondanks de desastreuze seizoensstart ambitieus blijft voor de verdere uitbouw van het lange termijn clubproject. Lyra is dan ook zeer tevreden te kunnen aankondigen dat er dit weekend, amper een week na het aantreden van Frank Coenen, een overeenkomst afgesloten werd met Jonas De Roeck als de nieuwe hoofdtrainer van Lyra (1 jaar + optie).

Jonas is 18 jaar profvoetballer geweest in binnen- en buitenland bij clubs als AA Gent, Antwerp, Beerschot, Lierse, Augsburg, OHL. Tijdens deze lange profcarrière was Jonas gegeven zijn uitstekende gedrevenheid, voetbalintellect, teamspirit en coaching kapitein bij alle clubs waar hij gespeeld heeft. Vorig seizoen fungeerde hij met zijn UEFA A diploma als hulptrainer op Antwerp, maar hij heeft toch vooral zeer veel coaching skills opgepikt uit zijn spelersperiode onder toptrainers als Sollied, Ferrera, Preud’homme, …, Als man van de streek en gegeven zijn grote interesse voor de eigen jeugdopleiding (heeft ook een UEFA youth diploma) en wil en overtuiging om te slagen, is Jonas dan ook de ideale man om binnen de clubvisie samen met de huidige staf de spelers van de huidige spelerskern opnieuw naar een hoger niveau te brengen. Maandag zal Jonas, die de voorbije 2 (leerrijke) wedstrijden gezien heeft, voor het eerst de training leiden.

Met de komst van Frank Coenen en Jonas De Roeck is het duidelijk dat Lyra zich niet zomaar neerlegt met de huidige stand van zaken, en dat de club met verenigde krachten de handschoen zal opnemen om de (maandenlange) degradatiestrijd succesvol af te ronden.

Positieve voortekens zijn alvast dat de schade in het klassement ondertussen beperkt gebleven is tot amper 5 punten op een veilige plaats (met nog 23 matchen te gaan). Jonas De Roeck zal bovendien deze week op training opnieuw een beroep zal kunnen doen op Jurgen Raeymaekers, Jarno Cremers, Elio Balbi en Jeroen Verbruggen, terwijl op bezoek bij topclub Pelt jeugdspelers als Yordi Kreydt en Victor Ploegaerts beloftevolle dingen hebben laten zien.

Het bestuur van Lyra wil bij deze dan ook een warme oproep doen aan al haar supporters en sympatisanten om zaterdagavond de club talrijk te komen steunen bij de doorstart van “Lyra 2.0” naar aanleiding van de thuismatch tegen City Pirates Antwerpen!