Veel volk, veel eters, maar alweer geen punten: de rode draad doorheen het seizoen van Lyra bleef ook in het streektreffen met Nijlen helemaal overeind. De clash met Nijlen moest voor Lyra een laatste opflakkering worden van een desastreus seizoen, maar het eindverdict was zwaar. Een achttiende verlies in achtentwintig matchen.

“Dat verdiende deze groep helemaal niet”, zuchtte Jonas De Roeck. “Als er één ploeg was die wilde voetballen en hongerig was om te winnen, dan Lyra. Maar deze negentig minuten waren alweer typerend voor ons seizoen. Het zijn  de details die over winst en verlies beslissen en die alweer in ons nadeel uitvielen. Vooral omdat we er in de zestienmeter niet in slaagden het verschil te maken. Te vaak nemen we de verkeerde beslissing en dat kost ons punten.”

De Roeck zal er uiteindelijk niet in slagen Lyra in vierde klasse te houden, maar de coach mag met voldoening op zijn periode in Lier terugblikken.

“Deze groep heeft zeker de nodige progressie gemaakt en toonde vooral een schitterende mentaliteit. We lieten ons te vaak simpel ringeloren, maar binnen de club weten we waar het schoentje wringt. Er wordt aan gewerkt om volgend seizoen het tij te keren en opnieuw meer positivisme te creëren.”

GvA 11/4/2016

nijlen_pfaff