Lyra – VC Herentals 2-3

Na de 0-0 uit de heenwedstrijd wilde men bij Lyra een vroege tegengoal vermijden. Amper twee minuten na de aftrap kon Voorspoels de bal in het hoekje achter Frans leggen (0-1), een droomstart voor de bezoekers. De thuisploeg pakte uit met een blitzreactie. Dat leidde tot doelkansen voor Flebus, Kreydt en opnieuw Flebus, maar Vervoort liet zich niet verrassen. Vervoort was wel kansloos toen Verbert voor hem opdook. Verbert haalde uit met een harde schuiver en de 1-1 was een feit. De thuisaanhang geloofde weer in de goede afloop, maar toen Voorspoels net iets sneller reageerde op een voorzet die vanop links voor doel kwam, was Frans een

tweede keer geklopt (1-2). Joe Ascencion, die zijn contract net met één jaar heeft verlengd, kwam op het veld, wat voor meer creativiteit moest zorgen bij de thuisploeg. Verbert schoot voorlangs.

In de tweede helft liet Lyra zich ei zo na opnieuw vroeg verrassen. Convalle bediende Voorspoels in het strafschopgebied, die de bal in één tijd op de slof nam. Gelukkig voor de thuisploeg stond het vizier dit keer niet goed afgesteld. Het zou Herentals zuur opbreken, want na een haakfout op Balbi ging de bal op de stip. Diezelfde Balbi trapte de bal hoog in het dak van het doel (2-2). Nog één keer scoren en Lyra had de kwalificatie beet. Lambreghts mocht het na een uittrap van Frans op counter proberen, maar via Vervoort verdween de bal in corner. Een kopbal van Verbert werd op de lijn ontzet, Balbi trof het zijnet en Ascencion schoot naast. Het bleef 2-2, tot doelman Frans de blundertoer opging en slecht ontzette in de voeten van Voorspoels. Voorspoels kende geen genade (2-3).

“We hebben dit seizoen flink wat tegenslag te verwerken gekregen met het overlijden van Simon Verdonck. We hebben vandaag alles gegeven voor Simon, omdat we ervan overtuigd waren dat hij hier was”, aldus Davy Voorspoels.

Doelpunten: 2′ Voorspoels (0-1), 24′ Verbert (1-1), 32′ Voorspoels (1-2), 57′ Balbi (2-2, pen.), 88′ Voorspoels (2-3). (JBS)