Lyra maakt zich op voor de komst van leider Lille zaterdagavond op Doelvelden. Eén week na de logische uitzege bij Berg en Dal gaan de Pallieters in eigen huis op zoek naar de eerste zes op zes dit seizoen

“Toch vreemd dat die er nog niet is gekomen”, overloopt Jurgen Raeymaeckers het rapport van zijn team. “Al ligt de reden voor de hand. Op enkele wedstrijden na voetbalden we niet slecht, maar meestal waren we niet efficiënt genoeg. Dat betaal je cash in deze reeks.”

Raeymaeckers zelf toonde vorig weekend in Berg en Dal hoe het moet. Kort na zijn invalbeurt schonk hij de bevrijdende 0-2. “Ook voor mezelf was dat een opluchting, want ik heb dit seizoen toch wel erg lang moeten wachten op dat eerste goaltje. Al speelde ik ook vaker op posities waar je minder voor doel opduikt, dat instinct om te willen scoren blijft er toch wel een beetje inzitten. Ja, ik ben dus blij dat er kop er eindelijk af is.”

Raeymaeckers begon vorig weekend als invaller. Het geeft aan dat na een maandenlange blessuregolf stilaan in spelersweelde leeft.

“De trainer roteert vaak en het is aan ieder van ons om het hem zo moeilijk mogelijk te maken bij zijn keuze. In Berg en Dal hadden we een bank die in staat was na rust mee te helpen het verschil te maken. Dat moet onze sterkte worden.”

Bron GvA 2 dec. 2016