De thuisploeg had er goede hoop in om met de komst van rode lantaarn Lyra een verlengstuk te breien aan de 3-6-winst van een week geleden. De vroege goal, altijd een handigheidje tegen een team onderin, zou hen wel op weg helpen naar de logische zege, maar toen Lyra op het kwartier al te gemakkelijk de gelijkmaker scoorde, werd het toch een heel ander verhaal. Haenen dreigde wat later met een kopslag en Didden zag de bezoekende doelman Tanghe iets te ver uit zijn doel, maar dropte de bal net over. Dat bleken zowat de kansen in die eerste helft, waarin Spouwen-Mopertingen van de bezoekers maar wat graag het initiatief kreeg opgedrongen.

Ook na de pauze veranderde het spelbeeld amper. Even leek het erop alsof Spouwen-Mopertingen in het vierde kwartier dan toch kon doordrukken, maar Diallo kraakte zijn schot en seconden later, knap vrijgespeeld door Dingenen, toetste hij de bal iets te ver voor zich uit, zodat Tanghe de bal gemakkelijk kon oprapen. De bezoekers bleven geduldig in de organisatie, hadden met Verbert voorin een diepe spits, die werkkrachtig en behendig voor de aansluiting kon zorgen. Spouwen-Mopertingen vond uiteindelijk geen opening. Er was nog een poging van Voorjans, door Tanghe buiten getikt, en een vrijschop van Diallo, maar de frisheid ontbrak om echt die zege te veroveren.

Spouwen-Mopertingen: Van Eijk, Braeken, Mombaerts, Berger, Wang, Dingenen, Timmermans, Voorjans, Diallo, Didden ( 74′ Asselio), Haenen.

Lyra: Tanghe, Poelmans (86′ Ploegaerts), Verbert, Van In, Meeus, Verberckt (71′ Kreydt), Van Parijs, Janssens, Van den Brande, Ory (46′ Vos), Van den Brandt.

Bron HLN 9 nov 2015