Doelman Jochem Tanghe gelooft zeker in de trainerscapaciteiten van de startende trainer.

“Wie zou niet onder de indruk zijn van het palmares als voetballer van onze trainer? Hij heeft ons zeker ingepakt de voorbije dagen. Hij hecht veel meerbelang aan de tactische invulling bijvoorbeeld dan we gewoon zijn. Ja, ik ben aangenaam verrast. Het zal nodig zijn, want we zijn als club reeds lang de spreekwoordelijke vijf voor twaalf voorbij. Bij verre is dit de slechtste competitiestart die ik ooit heb meegemaakt. Als doelman is het bovendien bijzonder frustrerend om elke wedstrijd x-aantal doelpunten te moeten incasseren. Alleen al het soort doelpunten is een lachertje.”
“Met alle respect voor de ploegen waartegen we hebben gespeeld maar het ligt in de eerste plaats aan onszelf dat we telkens op zo’n verschrikkelijke manier de boot zijn ingegaan.”

Eén bruikbare spits

“Aan de grondslag van de problemen liggen meerdere oorzaken. Zo werden enkele vertrekkers niet vervangen. Ik denk maar aan Tom Blommaerts en Gaetan Lambreghts bijvoorbeeld. Ik ken overigens geen enkele ploeg tussen vierde provinciale en eerste klasse die het seizoen aanvatte met slechts één bruikbare spits. Dat Jonas Verbert in dit geval uitviel, is een regelrechte ramp. Niets aan te doen hé.”

Bron: HLN 10/10/2015