Lyra stapt vanavond bij Thes Sport zijn 28e opeenvolgende campagne in het nationale voetbal in. Terwijl de Pallieters de voorbije vier seizoenen telkens alleen aan overleven dachten, mag het straks toch iets meer zijn. Een stek tussen de vierde en zevende plaats is de ambitie waarmee Lyra het seizoen induikt.

“Dat is een gezonde doelstelling”, treedt coach Marc Dillen de verwachtingen van zijn bestuur bij. “Ik ben niet het type trainer dat snel tevreden is. We moeten de lat hoger durven leggen dan vorig seizoen en dan kom je daar ook uit. Ik denk dat we een betere kern hebben dan de jongste jaren. Het mag dus zeker wat meer zijn.”

Lyra kende een eerder wisselvallige voorbereiding, die her en der voor de eerste prikjes nervositeit zorgde, maar de sportieve baas predikt rust. “Alles was zeker niet perfect en dat zal het vanavond bij Thes Sport ook nog niet zijn. Ik denk dat de groep nu op 75 tot 80 procent van haar mogelijkheden draait. We kenden in de voorbereiding best wel wat kwaaltjes en moesten ook nieuwe jongens inpassen. Ik wil deze groep vooral stap voor stap zien groeien. Laten we dus zeker nog geen conclusies trekken straks na de openingsmatch. Ik evalueer een competitiestart trouwens ook veel liever na een vijftal wedstrijden. Wat ben je er mee om je eerste partij te winnen en dan vier keer na elkaar te verliezen?”

En toch. Na enkele jaren van een valse start zouLyra maar wat graag straks met een goed resultaat van uit Tessenderlo terugkeren. “Uiteraard”, beaamt Dillen. “Ik zou heel tevreden zijn wanneer we het seizoen aanvatten met pakweg 8 op 15. Dan zit je mee in het peloton en zijn we echt vertrokken. De voorbije jaren liep het telkens fout in het begin van het seizoen. Dat zou ik deze keer toch graag anders zien. Met Thes treffen we een enthousiaste en agressieve tegenstander, die nog drijft op de promotie van vorig seizoen. We zullen dus meteen op onze hoede moeten zijn.” (kugu)

Lyra: Janssens viel in de laatste oefenmatch tegen SK Berlaar uit met een spierletsel. Of het om een scheur of verrekking gaat, moet nog duidelijk worden. Tweede doelman Thomas Vos worstelt met de knie. Hij wordt vervangen door Mats Sterkens. Schaessens (knie) behoort ook niet tot de kern.

Kern: Tanghe, Balbi, Ory, Van den Brande, Van Parys, Meeus, Lardaux, Obbers,

Bron: GvA 22/8/15