Met het nieuwe seizoen voor de boeg heeft het verjongde Lyrabestuur werk gemaakt van het verder op punt zetten van haar organisatorische structuren. Hiertoe werden de clubrangen versterkt met de terugkeer van Werner Mertens, een clubman die 3 jaar geleden Lyra na een lange bestuursperiode even verliet voor een verrijkende periode als hoofdscout bij Hoogstraten.

Werner Mertens

De bevoegdheden van de stuwende krachten Peter Leemans en Raf Bormans worden dan ook herverdeeld richting het nieuwe seizoen: Werner Mertens wordt als sportief manager de coördinator én het aanspreekpunt voor het sportieve beleid rond het eerste elftal, Peter Leemans wordt de centrale spil inzake het financieel beleid. Raf Bormans zal zich toeleggen op de verdere commerciële uitbouw van de club. Philip Ploegaerts en Talip Caylar blijven de club in haar ambitieuze plannen verder mee ondersteunen achter de schermen.
 Peter Leemans en Raf Bormans

Momenteel zijn ook de besprekingen met een aantal zeer capabele voetbalminnende Lierenaars in de eindfase gekomen om de structuren rondom de florerende jeugdwerking (reeds 30% nieuwe leden richting het volgende seizoen) verder uit te bouwen naar een hoger niveau.
Het verjongde Lyraproject komt dus meer en meer op kruissnelheid!

 

INFO: JONG LYRA

•Voetbalclub K Lyra TSV is nog een echte traditieclub in België, met een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar. Zo speelde Lyra vele jaren in de Belgische eerste klasse, speelde men ooit de Belgische bekerfinale en had men meerdere spelers die ooit voor de nationale ploeg uitkwamen.
•De club staat momenteel op een kruispunt in de clubgeschiedenis. Na de vele (succesvolle) jaren onder het beheer van voorzitter Sam Wijckmans is de tijd immers gekomen om de club van nieuwe zuurstof te voorzien en de club opnieuw een nieuw elan en toekomstperspectief te geven. In dit kader is Lyra verheugd u vandaag te kunnen melden dat er een groep van jonge Lierse ondernemers met een Lyra-hart is opgestaan, en dat deze groep “Jong Lyra” er zich toe geëngageerd heeft om Lyra de komende jaren terug vooruit te stuwen.
•Jong Lyra zal haar plannen realiseren in nauwe samenwerking met de huidige raad van bestuur. Immers enkel dankzij een positieve coalitie tussen jong en oud kan het toekomstproject succesvol worden.
•De nieuwe bestuurders van Lyra zijn allen oude bekenden van de club. Peter Leemans (zaakvoerder Garage Leemans) en sportief verantwoordelijke Raf Bormans hebben vele jaren samen in de 1° ploeg van Lyra gespeeld, en beleefden op die manier mee vanop de eerste rij de laatste succesperiode van de club. Talip Caylar (zaakvoerder T&T Interior Design) is een succesvolle Lierse ondernemer, die de volledige Lyra-jeugdwerking zelf als speler heeft doorlopen, een traject waar ook zijn zoon momenteel aan bezig is. Philip Ploegaerts is als zaakvoerder van een aantal bedrijven, waaronder teamsportspecialist Profi Direct, op Lyra en in Lier zeker geen onbekende. Lyra was immers in 1993 de eerste club die op de kar sprong van het Profi Direct verhaal. Peter Claes tenslotte was reeds lid van de raad van bestuur van de club, en na afloop van de festiviteiten van Lier 800, waarvan hij voorzitter was, heeft het hoofd strategie en marketing van de VRT eindelijk de nodige tijd om mee het project Jong Lyra op poten te zetten.
•Jong Lyra heeft zich geëngageerd tot een meerjarenproject, waarin een aantal NIEUWE ACCENTEN en DOELSTELLINGEN vooruitgeschoven worden. De belangrijkste hierbij zijn de volgende:◦K Lyra TSV moet 1 club worden, met jeugd en 1° ploeg op dezelfde lijn!
◦Jong Lyra wil investeren in de Lyra jeugdwerking, de basis van de club!
◦Het sportief beleid moet de doorstroming vanuit de jeugd naar de 1° ploeg verzekeren!
◦Lyra ambieert nationaal voetbal te spelen, zowel met de 1° ploeg als met de jeugd.
◦Lyra neemt resoluut haar sociale rol in Lier op! Alle spelertjes zijn welkom op Lyra!
◦Jong Lyra maakt werk van de oprichting van een nieuwe Business Club voor de voetbalminnende Lierenaar: De “Club Van 100”. Lyra vormt daarbij het bindmiddel, maar het doel van de business club ligt naast het ontspannende, ook op het creëren van kansen voor business netwerking binnen en buiten het stadion!•Sedert de officiële aanstelling tot bestuurders (medio augustus) kan Jong Lyra ook al een aantal MOOIE REALISATIES voorleggen.◦Mbt de jeugddoorstroming naar de 1° ploeg: 13 van de A-kern spelers hebben een verleden in de eigen Lyra-jeugd, er werd met Geert Persoons een trainer aangesteld die met jongeren durft en wil werken, en die mee is in het meerjarenperspectief van het project.
◦Mbt de kwaliteit van de jeugdopleiding: er werd reeds werk gemaakt van het aanbieden van extra kwaliteit in de jeugdopleiding:
■Marc Fierens (15 jaar ervaring in 1° klasse bij Lierse én opvoeder van beroep) werd aangesteld als jeugdcoördinator
■Werner De Cnaep (4 jaar keeperstrainer van de 1° ploeg van Lierse) werd aangesteld als keeperstrainer voor de jeugd
■Bart Michiels (jarenlang kapitein van de nationale zaalvoetbalploeg) werd aangesteld als jeugdtrainer
■Er is momenteel sprake van een hechte samenwerking met Lierse◦Mbt de jeugdomkadering: Er wordt bij betaling van het lidgeld een prachtig kledijpakket voorzien voor de jeugdspelers (uitgangspak + polyesterpak + t-shirt + short + regenjas + sokken + bal + sportzak)
■Er werd een nieuwe jeugdwebsite www.lyrajeugdvoetbal.be online gebracht, om zodoende de interne communicatie te moderniseren◦Mbt het beoogde innovatieve karakter van de club: Binnenkort volgt er nog meer informatie hieromtrent maar Lyra heeft alvast een BV gestrikt als peter voor het nieuwe project.
■Recordinternational Jan Ceulemans heeft toegezegd een aantal trainingen aan onze jeugdspelers te willen geven.
■Ouders van jeugdspelers mogen in aanwezigheid van hun kind(eren) gratis wedstrijden van de 1° ploeg bijwonen.•Kortom, K Lyra TSV is vertrokken voor een mooi verhaal voor de komende jaren …

Van links naar rechts: Talip Caylar, Peter Leemans, Peter Claes, Voorzitter Sam Wyckmans en manager Raf Bormans