Tegen eersteprovincialer Groen-Rood Katelijne komen de Pallieters van Lyra uit tegen een taaie opponent.  Nieuwkomer Maarten Lardaux ziet het gevaar in. ”We mogen spreken van een serieuze test voor ons”,bevestigt hij de moeilijke loting voor Lyra in de bekercompetitie.

“Groen-Rood betwistte vorig seizoen nog de eindronde voor promotie in eerste provinciale, dus het belooft een lastige verplaatsing te worden. Wij spelen deze bekermatch zondag vlak na onze stage aan de zee. Onze prestatie hangt dus ook af van het verloop van de stage. Zonder te weten wat onze trainer van plan is, vermoed ik toch dat hij een soort van typeploeg durft op te stellen zondag. Tot nu toe speelde ik twee keer op de postie van rechtsback. Niet bepaald mijn beste plaats aangezien ik eerder een centrale verdediger of een verdedigende middenvelder ben, maar ik pas mij aan de wensen van de trainer en de ploeg aan.”

Lardaux hoopt zijn carrière dit jaar terug op de rails te zetten. “Na het gesukkel van de afgelopen jaren hoop ik bij Lyra het voetbalplezier terug te vinden. Vorig jaar begon ik prima aan het seizoen bij derdeklasser Diegem. Ik startte de eerste tien wedstrijden van de competitie steevast in de basis. Dan liep ik een scheurtje in de ligamenten van de enkel op. Ik deemsterde weg en maakte na mijn revalidatie geen aanspraak meer op speelkansen.Lyra kwam op de proppen. Het is en blijft toch een mooie club. Ik was niet alleen gecharmeerd door het vertrouwen van de trainer, maar ook door de aanwezigheid van vele bekende gezichten en de korte verplaatsing vanuit Reet, mijn woonplaats.” (VGP)

Bron: HLN 25/7/2015

Reacties zijn gesloten.