De eerste helft was aangenaam om volgen. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Van enig niveauverschil was niet veel sprake, hoewel vierdeklasser Lyra meer en meer het initiatief aan de bezoekers liet naarmate de eerste periode vorderde.

Lyra knutselde enkele snelle en knappe combinaties in elkaar, die af en toe leidden tot gevaar. Zo kon Jonas Verbert net niet afwerken en schoot Bavo Meeus over het doel. Tussen beide pogingen in kreeg Kurt Ory een torenhoge doelkans, maar hij besloot over. Uiteraard wisten de Steenbakkers uit Boom eveneens voor doelgevaar te zorgen. Vooral Seppe Kil stond geregeld aan het kanon. Eén keer moest thuisgoalie Tanghe daarbij ingrijpen, terwijl de overige schoten van Kil op doel minder goed gericht waren. De grootste kans was voor Lyra. Bavo Meeus werd vrijgespeeld voor doel maar hij botste op de attente doelman.

Door enkele wissels tijdens de rust aan Lyra-zijde sloeg de balans compleet over in het voordeel van Rupel Boom. De thuisploeg kreeg geen enkele kans meer voor elkaar en stond al vroeg op achterstand dankzij een fraaie kopbal van Nijs tegen de lat via de vingertoppen van doelman Tanghe. In de rebound tikte Tino Pellegriti de bal in doel. Rupel Boom rook de zege, en Seppe Kil kreeg loon naar werken. Eerst liet hij de thuisgoalie geen schijn van kans, en voor het ingaan van het slotkwartier schoot hij in het dak van het doel na een domme terugspeelbal aan de zijde van Lyra, bestraft met een vrijschop voorbij het elfmeterpunt.

Doelpunten: 47′ Pellegriti ( 0-1), 68′ Kil ( 0-2), 73′ Kil ( 0-3) (VGP)

Reacties zijn gesloten.