De voorbije weken speelden we zeker niet slecht, maar het lukt ons niet om dat ook in een zege om te zetten”, zuchtte Jarno Cremers. “Op zich is een gelijkspel bij City Pirates niet slecht, maar het smaakte wel heel bitter. We slikten vier minuten voor tijd nog de 2-2 na een discutabele penalty en trapten zelf op de lat. Dan heb je toch weer het gevoel dat er veel meer had ingezeten.”

Hopen op een tweede zege moet Lyra nu komend weekend in zijn thuismatch tegen Vosselaar, dat tot het kaliber van de Pallieters mag gerekend worden. “Tja, dat dachten we ook in de heenronde, maar toen kregen we een 3-0 om de oren. Het hangt zo vaak af van details. En het dubbeltje rolde dit seizoen veel te vaak naar de verkeerde kant voor ons. Anders zou de afstand tot een veilige plaats niet zo groot zijn geweest.”

Cremers speelt volgend seizoen met Lyra in eerste provinciale. Hij ondertekende al een nieuwe verbintenis. “We willen er dit rampjaar doorspoelen. De club wil ambitie tonen en daar werk ik graag aan mee. Er is op Lyra zeker wel iets mogelijk. Deze club hoort ook gewoon thuis in het nationale voetbal.”

(kugu)

Lyra: Jurgen Raeymaeckers ondervond lichte hinder van een spierblessure en bleef uit voorzorg aan de kant. Lloyd Poelmans haalde de rust niet. Hij liep een bloeduitstorting en zwelling aan het linkerbeen op. Jarno Cremers worstelde met een lichte overbelasting aan de linkerbil. Janssens en Wouter Vos keren tegen Vosselaar terug uit schorsing.

Bron: GvA 1/3/2015