Coach Wim Van Looy zag vorig weekend ondanks een nieuwe 1-3 nederlaag tegen Bilzerse-Waltwilder lichtpunten. Al tempert nieuwkomer Bavo Meeus enigszins dat positivisme. “In vergelijking met onze vorige matchen was de strijdlust wel aanwezig”, bevestigt Meeus. “De goede wil was er, maar organisatorisch kan het nog veel beter en ook aanvallend brengen we te weinig. We kunnen er niet omheen dat het uitvallen van Jonas Verbert een zware slag is. We zijn ons enige speerpunt voorin kwijt en hebben op dit moment nog niet voor een alternatief kunnen zorgen.”

Dat kan er dan maar best snel komen, want de tijd dringt voor Lyra in zijn zoektocht naar de eerste oogst. Ook al wordt coach Van Looy opnieuw met nieuwe blessures geconfronteerd. “De kentering moet hoe dan ook snel volgen”, weet Meeus. “Liefst al in Leopoldsburg. Een eerste puntje zou heel veel deugd doen. De Limburgers beschikken over een klein veld. Misschien speelt dat deze keer in ons voordeel en kunnen we de boel beter dicht houden. We moeten hoe dan ook iets proberen te rapen.”

Net in het seizoen dat Lyra de ambities wat verlegde, dreigt het kommer en kwel te worden. “Ach, zo’n uitspraken voor de competitie zijn altijd gevaarlijk. Onze enige zorg moet op dit moment het behoud zijn. Wegkomen van die laatste plaats is het enige wat nu echt van tel is.” (kugu)

Lyra: Verbert (spierscheur) en Schaessens (knie) zijn nog een tijdje out. Jurgen Raeymaeckers kwam niet verder dan lichte loopoefeningen en is pas over enkele weken beschikbaar. Elio Balbi is drie weken uit met een meniscusletsel. Verbruggen (scheurtje lies) is twee tot vier weken niet inzetbaar.Kern: Tanghe, Lardaux, Van den Brande, Ory, Obbers, Kennes, Janssens, Meeus, Van Parys, Van Den Brandt, Poelmans, W. Vos, Verberck, Van In, T. Vos.

Bron GvA 19/9/2015