Stiekem hoopte Lyra gisteren dat er eindelijk een einde zou komen aan zijn reeks van pijnlijke nederlagen. Zware verliesbeurten tegen Thes Sport, FC Turnhout en Zwarte Leeuw hadden immers hun sporen nagelaten in het huishouden van de Pallieters en die littekens bleken dus ook tegenBilzen-Waltwilder nog niet geheeld. Nog voor de pauze lagen de Lierenaars al knock-out tegen de grond na twee tegentreffers. Een strafschop had Lyra opnieuw in de match kunnen brengen, maar aanvoerder Ory miste jammerlijk.

“Die penalty was een cruciale fase”, besefte coach Wim Van Looy. “Maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen, lopen ook zulke dingen niet lekker. Het is jammer, want die elfmeter had ons terug in de match kunnen brengen. Het zijn die kleine dingetjes die nu een keer in ons voordeel moeten vallen om ons aan op te kunnen trekken.”

Niettemin weigerde Van Looy om zijn team neer te sabelen na de vierde nederlaag in evenveel matchen.”Voor het eerst heb ik een ploeg gezien en dat was een heuglijke vaststelling”, aldus de T1 van de Pallieters. “Ik heb de groep daar ook voor gefeliciteerd. We hebben negentig minuten lang geknokt en gewerkt. Dit was alleszins een eerste stap. Het komt er nu op aan om de groep scherper te krijgen, onze kansen te benutten en punten te pakken. Dat is de enige manier om opnieuw vertrouwen te kunnen winnen.”

Positief bij Lyra was alleszins de terugkeer van de ervaren Glenn Janssens, die een hele degelijke prestatie afleverde.”We kunnen zijn ervaring goed gebruiken”, beseft Van Looy. “Glenn is iemand die coacht en de groep leidt en steunt. Dat hebben we nodig. Te veel jongens zijn momenteel louter met zichzelf bezig en missen voldoende zelfvertrouwen om anderen te leiden.”