“Een gelijkspel zou al een opsteker zijn”, bevestigt Elio Balbi. “We vertonen alleszins al tekenen van beterschap. Met Jonas De Roeck staat er opnieuw een persoonlijkheid voor de groep en dat was nodig. Er wordt scherper getraind, de focus is terug. Nu moeten uiteraard nog de resultaten volgen.”

Liefst zo snel mogelijk, want veel speling heeftLyra niet meer na zijn dramatische begin.

“Dat klopt, maar onze toestand is evenmin uitzichtloos. Twee jaar geleden waren we er niet veel beter aan toe en is het ons ook gelukt. Hoe het zo is kunnen ontsporen? Ach, we zakten in het begin van het seizoen te veel als een pudding in elkaar en hebben ook de automatismen nog niet vast.”

“Op de koop toe voelen we de afwezigheid van Jonas Verbert heel fel aan. Met hem zijn we ons speerpunt voorin kwijt.” (kugu)

Ploegnieuws: Schaessens (knie) is nog geruime tijd uit. Ook Obbers (persoonlijke problemen) behoort niet tot de kern. Verbert heeft hervat met lopen, maar is nog niet wedstrijdfit. Balbi en Verbruggen zijn wel opnieuw paraat. Van den Brande keert terug uit schorsing, maar nu zit Lardaux op de strafbank. Ploegaerts viel uit met een lichte verrekking.

Kern: Tanghe, Balbi, Van den Brande, Ory, Van Parys, Raeymaeckers, Janssens, Meeus, Van In, Van Den Brandt, Poelmans, Cremers, Kennes, Kreydt, Verbruggen, Thomas Vos.

Bron: GvA 17/10/2015