Lyra – city pirates (zat. 20.00u) 

Met Lyra en City Pirates staan op Doelvelden twee teams tegenover elkaar die de jongste zeven wedstrijden geen nederlaag slikten. Maar vooral voor de fel verminkte Pallieters dreigt het lastig te worden om die reeks verder te zetten.

Met drie geschorsten en een handvol geblesseerden moet coach Marc Dillen straks behoorlijk in zijn wisselstukken tasten.  Uitgerekend tegen City Pirates, de ploeg waartegen de Lierenaars in de heenronde het dieptepunt van dit seizoen bereikten: 7-0.  ”Uiteraard wilden we die oorveeg graag uitwissen”, zucht Enoh Oteng, vorig seizoen zelf nog spelend in het shirt van City Pirates. “Maar we staan voor een loodzware opdracht.

Door de vele afwezigen wordt het voor onze trainer fel improviseren, want iedereen weet dat Lyra over geen al te grote kern beschikt. Het is jammer dat we ons niet op volle sterkte met een fraai team als City Pirates kunnen meten, maar toch gaan we ons vel duur verkopen. Ook al strijden we met ongelijke wapens, we willen er alles aan doen om de positieve lijn door te trekken.”

De sterke terugronde van Lyra is ook een hart onder de riem voor Oteng, die na zijn zwakke eerste competitiehelft wat kritiek te slikken kreeg. “Dat ongenoegen was terecht, maar na de winterpauze liep het beter. En ging het ook met Lyraonverwacht goed. In geen tijd hebben we ons onderin uit de voeten gemaakt, zodat ons een kommerloos competitieslot wacht. Onze ambitie? Nog zo veel mogelijk punten pakken.”

Oteng zelf heeft er alle baat bij om zich nog te tonen, want hij moet op zoek naar een andere ploeg. “Het bestuur liet me weten dat mijn contract niet verlengd zal worden. Dat is jammer, maar ik zie wel wat de toekomst brengt. Ik wil nog zes matchen alles geven. Zo is de kans groter dat er toch nog een appel uit de kast valt.” (kugu) Lyra: Verbruggen (pubalgie) en Van Parys (breuk) spelen dit seizoen niet meer, net als Van den Brande (ongeval). Lambreghts, Janssens en Schaessens zijn geschorst.

Ory (contractuur) neemt geen risico en speelt wellicht niet.

Kern: Tanghe, Balbi, Blommaerts, Ory, Verberck, Wouter Vos, Oteng, Ndagano, Kennes, Driesen, Verbert, Eens, Thomas Vos.

Bron: GvA 21 maart 2015

Reacties zijn gesloten.