Een doelpunt van Gaetan Lambreghts verschafte Lyra zaterdagavond al mathematische zekerheid over het behoud. De treffer van de naar SK Heist vertrekkende aanvaller was immers voldoende voor een 1-0 thuiszege tegen Wellen.

“We lagen nog gebrand op die thuisoverwinning”, verduidelijkte Lambreghts. “Het is de ideale afsluiter van een hele sterke tweede ronde, waarin we slechts vier keer verloren. Alleen tegen de toppers Esperanza Pelt, City Pirates, Hades en Beerschot-Wilrijk beten we in het zand, maar voor het overige legden we een heel fraai parcours af. Met 41 punten mag ons seizoen gezien worden. Voor Lyra is het een meer dan bevredigend jaar geworden.”

En zeggen dat de Pallieters zaterdagavond aanvankelijk nog niet helemaal zeker waren van het behoud. Werd er nog rekening gehouden met een doemscenario?

“In feite niet, neen. Omdat we niet geloofden dat we uit het tweeluik Wellen-Leopoldsburg geen enkel punt zouden rapen.  Door de winst van zaterdag kunnen we nu in alle rust die slotmatch aanpakken. Het zal nog een fijne dag worden. We hebben wat jongens uit te wuiven en dat kan nu zonder enige stress gebeuren.”

Lambreghts zelf is zo’n vertrekker.
Hij trekt weldra naar SK Heist en verlaat Lyralangs de grote poort. Na een magere eerste ronde heeft de spits na een veel betere tweede competitiehelft alweer acht goals op de teller staan.
“Het waren leuke jaren bij Lyra, maar als speler wil je zo hoog mogelijk je kans gaan. Met SK Heist vond ik een tweedeklasser waar ze in me geloven. Wie weet voetbal ik over enkele maanden tegen Lierse.” (kugu)

Ploegnieuws: Cédric Obbers liep een lichte ontsteking op en bleef veiligheidshalve aan de kant. Matthias Schaessens verscheen wel aan de aftrap, maar mag zijn knieblessure mogelijk verder laten helen. Elio Balbi, die met de nationale zaalvoetbalploeg onderweg was, is komend weekend opnieuw inzetbaar. Met Enoch Oteng lopen de onderhandelingen verder over een mogelijke verlenging van zijn contract. Sam Van den Brande en Jeroen Verbruggen komen niet meer in actie.

Met Maarten Lardeaux (Diegem), Ben Van Den Brandt (Eppegem), Bavo Meeus (Betekom), Sam Van In (Antonia) en Jurgen Raeymaeckers (FC Duffel) is het transferplaatje van Lyra rond.

Bron: GvA 28/4/2015

Reacties zijn gesloten.