FC Turnhout – Lyra 3-2

Lyra speelde vandaag op Turnhout een van zijn beste wedstrijd van het seizoen. Ondanks de snelle 1-0 achterstand waren de bezoekers, zonder de geschorsten Verbert en Van den Brande, baas op het veld en kon men geregeld gevaar creëren. Na goede kansen voor Meeus en vooral 2x Raeymaeckers (schitterende save Horstens en alleen voor keeper net naast) kon Lyra na een goede collectieve aanval via Raeymaeckers dan toch oververdiend 1-1 maken. De koude douche was enorm toen Turnhout met zijn 2° bal tussen de palen in dezelfde minuut na geharrewar alweer 2-1 kon maken.
Na de rust ging een sterk Lyra gewoon verder door op zijn elan met een rakelings schot van Raeymaeckers. Bij de volgende tegenaanval gaf men centraal achteraan echter de goal weg in cadeauverpakking: 3-1. Nog gaf een wilskrachtig Lyra niet op en bleef men verder gevaar creëren via Kenes en een groot aantal corners. In de 85e minuut dwong Jordi Kreydt dan keeper Horstens in de fout na een terugspeelbal, waarna de plaatselijke doelman aan de noodrem trok. Strafschop maar compleet onbegrijpelijk geen bijhorende (rode) kaart voor de doelman. De 3-2 via Balbi werd nog gevolgd door een slotinitiatief maar de beste kans werd ultiem nog uit de voeten van Balbi weg getackeld. Weer een nederlaag dus voor onze jongens, maar deze keer eentje waarbij de meegereisde supporters nog niet kunnen begrijpen dat deze wedstrijd verloren ging.
Goed voetbal, veel gecreëerde kansen, maar pech en een paar verdedigende fouten maakten dat Lyra de sleutelmomenten van deze match telkens in het nadeel zag uitdraaien.
Volgende week zaterdag thuis tegen topper Zwarte Leeuw hopelijk meer van dat, met deze keer wel met puntengewin!