Hij kreeg dit seizoen al heel wat te verduren, maar ook bij eeuwige winnaar Jochem Tanghe leek iets geknakt. Al 34 tegengoals kreeg het nochtans secure sluitstuk de voorbije weken al te slikken. Gisteren in Vosselaar gingen er alweer drie stuks bij op de teller.

“Tja, we krijgen zelf een paar kansjes, maar maken ze niet af”, startte de goalie zijn analyse. “En defensief trainen we een hele week op bepaalde situaties, maar tijdens de match is daar niks meer van terug te vinden. Onwaarschijnlijk is het. We spelen een match op leven of dood tegen een rechtstreekse concurrent en dan brengen we dit. Zo wordt het heel moeilijk. Deze kans hadden we absoluut moeten grijpen en dat is niet gebeurd. Neen, je hoort me niet zeggen dat het nu al over en uit is, maar we hebben wel een serieuze tik gekregen.”

Lyra zag de kloof met een veilige plaats gisteren al aandikken tot negen punten. Al wil Tanghe de komende tijd niet te veel meer naar het klassement kijken.

“Dat heeft toch geen zin”, haalde hij de schouders op. “Voor ons wordt het nu zaak om er iedere match vol voor te gaan en eindelijk die eerste punten te sprokkelen. Naar anderen kijken hoeft niet meer. We moeten nu eerst zelf een reeks van degelijke resultaten neerzetten om een kans op lijfsbehoud te maken. Zo simpel is het.”

Al rijst de vraag of het huidige Lyra daar wel toe in staat is. Zo toonden flink wat Pallieters in Vosselaar lang geen mentaliteit om uit een degradatiemoeras te geraken, bleef het team offensief nagenoeg vleugellam en worden achterin steeds weer dezelfde fouten gemaakt.

“Tja, het zit niet goed”, beaamde Tanghe ook. “En we hebben het moeilijk om hier uit te geraken. Maar ik geef absoluut nog niet op.”