Aan Jurgen Raeymaeckers zal het niet gelegen hebben. Met twee goals leek hij Lyra nog voor rust een zekere driepunter te bezorgen, maar de realiteit bleek na 90 minuten alweer anders. “Zo zuur”, zuchtte de spits. “Die 2-0 mag je gewoon niet uit handen geven, maar toch gebeurt het alweer. Totaal onnodig, want dit was een van de mindere ploegen die we voorgeschoteld kregen. Een helft lang hadden we alles onder controle, maar dan ging het opnieuw naar af. We vergaten de 3-0 te maken en na die aansluitingstreffer voelde je de paniek in onze rangen sluipen en het vertrouwen afbrokkelen. Dat is eigen aan een ploeg die helemaal onderaan staat zeker?”

En dus restte er Raeymaeckers niks anders dan zich op te trekken aan zijn twee goals, die zichtbaar deugd hadden gedaan. “Voor mezelf wel plezant natuurlijk. Ik word nu als spits uitgespeeld en dat gaat me fysiek ook het beste af. Ik speelde nu vier wedstrijden na elkaar en hoop die reeks eindelijk wat verder te kunnen aandikken. Het is welletjes geweest qua blessures.” (kugu)

Lyra: Na doelman Jochem Tanghe zal ook clubicoon Kurt Ory Lyra eind dit seizoen verlaten. Deze week wordt er nog met enkele kernspelers gepraat. Ben Van Den Brandt blijft in de B-kern. De youngsters Ploegaerts en Kreydt werken verder aan de revalidatie. Ook Verbert (voet) is nog een tijdje out.