De eerste dreiging kwam er pas na twintig minuten. Na een snelle tegenaanval van de bezoekers trapte Kennes nipt over het doel van De Jonge. Halfweg de eerste helft werd Fannes gehaakt in de zestien, maar de ref sloot de ogen. Wijgmaal kwam meer opzetten in het slotkwartier van de eerste helft en doelman Tanghe toonde twee keer zijn kunnen op twee gevaarlijke vrijschoppen van Stockx. Op de buffelstoot van Vanherberghen, na een perfect aangesneden hoekschop van De Silva, had de bezoekende doelman echter geen verhaal: 1-0. Na enkele kleine kansjes langs beide kanten, zorgde De Keukeleere rond het uur met een prachtig vluchtschot voor de verdubbeling van de score. Wijgmaal kwam vervolgens niet meer in de problemen en rukt na een zesde opeenvolgende zege op naar een onverhoopte tweede plaats in het klassement.

Wijgmaal: De Jonge, Boogaerts, Vermeylen, Vanherberghen, De Donder (46′ Vandebeeck), Poukens, Stockx, Fannes, De Silva (88′ Demal), De Keukeleere (85′ Desiron), Nijs.

Lyra: Tanghe, Obbers, Cremers, Balbi (39′ Vos), Raeymaeckers, Van In (65′ Kreydt), Kennes, Meeus, Van Parys, Janssens, Van Den Brande.

Doelpunten: 40′ Vanherberghen (1-0), 63′ De Keukeleere (2-0).

Geel: Obbers, Kennes. (NDKV)