“De goesting is er nog”, bevestigt Elio Balbi. “Tja, we zijn pas half februari. Het is belangrijk om de scherpte te behouden, want alle spelers moeten zich de komende matchen bewijzen met het oog op de toekomst. Hetzij bij Lyra, hetzij elders.”

Waar die toekomst van Elio Balbi zich zal bevinden, is vooralsnog onduidelijk.

“Ik zat met Lyra rond de tafel en deed intussen ook een tegenvoorstel. Er zijn ook enkele andere pistes. Na dit seizoen wil ik vooral aan de slag bij een club die ambitie toont.”

Niet verwonderlijk, want veel pret op het veld viel er nog niet te rapen voor Balbi. “Ik won nog geen enkele match dit seizoen”, schudt hij het hoofd. “Tijdens de enige zege die we pakten, zat ik geblesseerd in de tribune. Ja, ik snak nog wel eens een keer naar de smaak van een overwinning. Wie weet morgen, indien Wijgmaal ons wat zou onderschatten. De voorbije weken presteerden we zeker niet slecht, maar bleven de resultaten uit. Het moet toch eens raak zijn.” (kugu)

Ploegnieuws: Schaessens en Verbruggen zijn nog langere tijd out. Ook Verbert (voet) werkt nog een poosje aan de revalidatie. Ploegaerts (ontsteking) moet rusten. De jonge Kreydt kon wel opnieuw aanpikken. Lardaux bleef afwezig van de training.

Kern: Tanghe, Obbers, Van den Brande, Janssens, Cremers, Balbi, Meeus, Poelmans, Van Parys, Kennes, Raeymaeckers, Van In, Wouter Vos, Ory, Kreydt, Verberck, Thomas Vos.