Morgenavond speelt Lyra tegen reeksgenoot City Pirates uit Merksem. Aftrap om 19.30 uur. Beschouw je dat als een echte test in aanloop naar het nieuwe seizoen, Jurgen?

“De resultaten zijn op zich niet belangrijk maar wel de manier waarop we spelen”, zegt Jurgen Raeymaeckers. “Voorlopig incasseren we te makkelijk doelpunten en scoren we zelf moeilijk. Dat er veel werk aan de winkel is kan geen verrassing zijn. Het inpassen van vele nieuwe spelers vergt nu eenmaal tijd. Kwalitatief vind ik onze kern sterk genoeg om een rustig seizoen in vierde klasse C te kunnen draaien. Naar het schijnt is de kern trouwens breder dan de afgelopen seizoenen, wat uiteraard goed nieuws is. We spelen in een zware reeks, traditioneel met de Antwerpse en Limburgse ploegen. Ik heb dat verschil gemerkt toen ik met Duffel in de B-reeks speelde, met veelal ploegen uit het Brusselse. Het is trouwens geen geheim waarom mijn ex-ploeg verkoos om dit jaar opnieuw in de B-reeks te spelen. Ze kochten sterk in en hopen op een puik seizoen.”

“Ik heb bewust Duffel verlaten. Ik wou terug aanspraak maken op een plaats in het aanvallende compartiment. Bij Lyra verloopt alles ook veel gemoedelijker dan bij Duffel.”

Bron  HLN 14/8/2015