Voor de aanvang van het seizoen zullen Lille, noch Lyra, er wellicht rekening mee gehouden hebben dat dit duel geen belang meer had, en dat de degradatie op drie speeldagen van het einde reeds een feit was. Ook al had Lille, op papier, nog een kleine waterkans waar het zich kan aan kon optrekken.

De omstandigheden leenden er zich toe om er een open duel van te maken. Dat werd het ook.

Het was Lyra dat de wedstrijd meteen in handen nam. Verbert en Van Parys zorgden voor de eerste dreiging. Het openingsdoelpunt viel echter aan de overzijde. De eerste helft was net halfweg toen De Busser in een zee van ruimte dook, en optimaal van de gelegenheid gebruik maakte om de stand te openen. Meteen zijn eerste treffer van het seizoen. Lille bleef op zijn elan doorgaan, en kwam dicht bij een tweede doelpunt. Maar doelman Tanghe had een knappe redding in huis om een poging van Ven, die bij Lille aan zijn laatste weken bezig is, onschadelijk te maken. Uiteindelijk was het Verbert die aan de overzijde de gelijkmaker tegen de netten kopte. Meteen de ruststand na een gelijkopgaande eerste periode.

Lille kwam gedreven uit de kleedkamer en kende meteen succes, toen Peeters een afvallende bal op de schoen nam en Tanghe kansloos liet. Vanaf dat moment viel de partij opnieuw in een evenwichtige ploeg, en kwamen er nog kansen aan beide zijden. Beide ploegen voerden ook nog verschillende wissels door. Dat leverde bij Lyra uiteindelijk nog het nodige succes op. Het was Kreydt die de debuterende thuisdoelman Govaerts het nakijken gaf. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd probeerden beide teams het laken nog naar zich toe te trekken. Maar tot echte uitgesproken kansen kwam het niet meer. Beide teams zullen nu nog op zoek moeten gaan naar de nodige motivatie, om de laatste drie wedstrijden tot een goed einde te brengen.

Lille: Govaerts, De Busser, Verwimp (73′ Mertens), Wall, Van Oppens, De Cnaep, Peeters, Mintjens (67′ Hertogs), Mombers (75′ Ebobo), Chida, Ven.

Lyra: Tanghe, Cremers (56′ Kreydt), Van den Brande, Janssens, Balbi, Van Parys, Verberck, Meeus, Van In (63′ Raeymaekers), Verbert, Van den Brandt.

Doelpunten: 23′ De Busser (1-0), 38′ Verbert (1-1), 46′ Peeters (2-1), 70′ Kreydt (2-2).

Bron:GvA 4 april 2016