Jonas De Roeck ruilt op het eind van het seizoen TSV Lyra voor Berchem Sport. Jonas had een mondelinge overeenkomst met Lyra richting het komende seizoen, maar indien er zich een opportuniteit zou aanbieden voor eind maart van een ambitieuze derdeklasser was de afspraak dat de club hem niets in de weg zou leggen.

Lyra wil immers in de streek niet alleen een kweekvijver zijn van zelf opgeleide jeugdtalenten. Het heeft ook de ambitie om jonge streektalenten (Kurt Weuts, Gwen Jacobs, Gaetan Lambregts vertrokken recent hogerop als speler; Bart Struyf en Jonas De Roeck als trainers) naar de hogere reeksen te piloteren.

Jonas is Lyra heel dankbaar dat hij hier de kans heeft gekregen om zijn trainerscarriere op te starten binnen een traditierijke club die voetbal uitademt. Het is de voetbalkenners blijkbaar niet ontgaan dat de coach goed werk heeft geleverd. Wij wensen als Lyra Jonas dan ook veel succes in zijn nieuwe uitdaging, en bij de verdere uitbouw van zijn trainers carrière.

Tom Schipper (zie onder) neemt vanaf volgend seizoen, 2016-2017, het roer over. De nieuwe hoofdcoach past perfect in het profiel van Lyra. Tom is een coach die bekend staat om jonge talenten de kans te geven en vooral beter te maken. Hij was de laatste drie seizoenen aan de slag bij de City Pirates. Vorig seizoen miste hij op een haar na de finale van de eindronde naar derde klasse. Wij zijn als club uitermate blij dat Tom de uitdaging aangaat om er voor te zorgen dat Lyra volgend jaar terug een belangrijke rol van betekenis gaat spelen, en dat Lyra terug zal opleven zoals het hoort!

tom_schipper