Nul punten, twee goals gescoord, al dertien tegentreffers en vorige week nog een trainerswissel. Lyra heeft zijn start alweer compleet gemist en dreigt ondanks zijn verscherpte ambities nu al voor een loodzwaar seizoen te staan. De grote hoop van het bestuur dat de spelersgroep op het veld zou antwoorden na het vertrek van coach Marc Dillen bleek ijdel.

“We stonden al iets beter, maar het klopt dat we nog flink wat werk hebben”, gaf Jeroen Verbruggen toe. “De club liet in het tussenseizoen enkele bepalende spelers vertrekken en we hebben nog geen nieuw systeem op poten staan om dat op te vangen. Al moeten in de eerste plaats vooral de individuele fouten uit ons spel verdwijnen.”

“Zondag thuis tegen Bilzen-Waltwilder is het eigenlijk al een beetje van moeten voor ons. Maar dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Met 4-0, 1-4 en 5-1 verliezen kruipt in de kleren. Het zal voor ons dus de eerste betrachting worden om enig vertrouwen te krijgen.”

Dat lukte Verbruggen zelf zaterdag toch al een heel klein beetje. Met de 3-1 nam hij het Lierse doelpunt voor zijn rekening. “Na acht maanden blessureleed en ook nog wat kwaaltjes in de voorbereiding deed dat doelpunt heel veel deugd. Ook al was het een frommelgoal. Maar het is slechts een erg kleine troost. Lyra heeft nood aan een zege, niet aan een goal van mij. Daar draait het uiteindelijk allemaal om.”

Voor Glenn Janssens (spierblessure) lijkt het einde van de tunnel in zicht. Hij mag deze week de groepstraining hervatten. Op Jurgen Raeymaeckers (verrekking) blijft het voorlopig nog wachten, maar de flankspeler mag weldra wel hernemen met licht loopwerk. Jonas Verbert zit met een spierscheur van tien centimeter en staat weken aan de kant. Sam Van In deed ritme op bij de beloften. (kugu)