Stevig balen was het voor coach Jonas De Roeck onder wiens leiding de groep eindelijk sprongen voorwaarts leek te maken. Maar zaterdag bleef er van die progressie geen spaander meer heel. En dus mag de conclusie nog voor de jaarwisseling heten dat de kern kwalitatief te arm is en eerste provinciale akelig dichtbij komt voor de Lierenaars.

Oude gewoonten

“Mathematisch kan het nog”, probeerde De Roeck zijn frustraties te verbijten. “Maar we moeten ook realistisch zijn. Na enkele weken van beterschap verviel de groep nu terug in haar oude gewoonten. En dat heeft alles met mentaliteit en concentratie te maken.”

Hopen op mirakel

Amper zes punten sprokkelt Lyra voor de winterstop. Om nog een mirakel te bewerkstelligen moeten de Pallieters straks zowat tien van de resterende veertien matchen winnen. Niemand in Lier die je zaterdag kon vinden om nog in zo’n mirakel te geloven.

“We moeten al naar volgend seizoen toewerken, maar we zullen zeker nog punten pakken”, reageerde De Roeck. “Maar deze match maakte alles kapot. Ik geloofde enkele weken geleden echt nog dat het behoud mogelijk was. Door de zege van Nijlen bedraagt de kloof nu al elf punten. Er moet al heel veel veranderen om dat nog goed te maken.”

(kugu)

Bron: HLN 14 dec 2015