Vier opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag hadden opnieuw hoop en geloof naar Doelvelden gebracht, maar die kregen vorige zaterdag opnieuw een ferme deuk na het vijfde thuisverlies tegen Wellen.

“Met die nederlaag hadden we geen rekeninggehouden”, geeft Sam Van In toe. “Vooraf hadden we op zeven op negen gehoopt uit de voorbije drie wedstrijden, maar de eindafrekening leert ons dat we vrede moeten nemen met slechts vier punten. Dat is te weinig voor een ploeg die in dusdanig slechte papieren zit als de onze. Er zit niks anders op dan die verloren buit elders te recupereren.”

Vanavond bij leider Hades bijvoorbeeld, waar de Lierenaars absoluut niks te verliezen hebben.

“Mja, alles wat we daar meepakken is meegenomen, denk ik. Hades is kwalitatief wellicht de beste ploeg uit onze reeks. We moeten ons vastklampen aan de prestaties tegen Sint-Lenaarts en Spouwen-Mopertingen. Twee grote jongens die we ook punten konden ontfutselen. Dat moeten we straks proberen te herhalen in Limburg.”

Sneller gezegd dan gedaan voor een ploeg die vorig weekend nog een joekel van een mentale uppercut incasseerde.

“Die 0-1 tegen Wellen was inderdaad eenbehoorlijke mentale tik”, geeft Van In toe. “We hadden er zoveel meer van verwacht. Dat het er niet op leek dat we een match op leven of dood speelden? Ach, in het begin van het seizoen toonden we veel te weinig karakter en was ons eergevoel quasi nihil. Anders slik je geen weken na elkaar vier of vijf tegengoals. Maar dat is fel verbeterd, vind ik. In Spouwen en in Nijlen toonden we wel weerbaarheid na een achterstand, tegen Wellen lukte dat niet. Zo gaat dat in het voetbal.”

En dus heeft Lyra aan de vooravond van de terugronde ondanks een dramatische 6 op 42 de handdoek nog niet gegooid.

“Absoluut niet. Ik weet zeker dat de hele ploeg er nog in gelooft dat het behoud perfect mogelijk is. Nu al opgeven is echt uit den boze.”

Lyra: Schaessens is out voor de rest van het seizoen. Raeymaeckers en Verbruggen zijn pas opnieuw inzetbaar na de winterstop. Ploegaerts liep een verrekking in de kuit en een overbelasting van de lies op. Van Den Brandt en Van Parys zijn geschorst. Cremers is hersteld en inzetbaar.Kern: Tanghe, Wouter Vos, Van den Brande, Janssens, Cremers, Balbi, Meeus, Poelmans, Van in, Verbert, Lardaux, Kennes, Kreydt, Ory, Thomas Vos

Bron: GvA 5 dec 2015