Wanneer twee ploegen moeten winnen, dan overheerst vaak de angst om te verliezen. Dat was tussen Lyra en Wellen niet anders.Het werd een kansarmevoetbalavond. De eerste kans was meteen ook de beste kans voor de bezoekers in de eerste helft. De overige schaarse doelpogingen mochtenop het conto van de thuisploeg geschrevenworden. Sam Van den Brande miste dichtbij het doel, Yannis Van Parys probeerde het met een vrijschop en een hard schot van Lloyd Poelmans zoefde nipt naast de kooi.

Ook de tweede helft begon met doelgevaar voor de Limburgers. Deze keer was het wel raak, dankzij een kopbaldoelpunt van Lowet uit een hoekschop. Lyra lag min of meer in de touwen. Het ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg kwam niet verder dan een schot van Jonas Verbert en een dito poging van Van den Brande. Van Parys werd uitgesloten met twee gele kaarten. Lyra-coach Jonas De Roeck laat de moed evenwel niet zakken. “Eén onoplettendheid besliste de wedstrijd. Dat ze gevaarlijk zijn bij stilstaande fases, wisten we. Dan is het balen als het tegendoelpunt valt na een corner. Komend weekend hebben we tegen Hades een kans om punten te pakken, broodnodige punten. We incasseren een serieuze tik, maar we geven niet op.”

yra: Tanghe, Wouter Vos( 80′ Lardaux), Janssens, Van den Brande, Van Parys, Balbi, Meeus, Poelmans( 61′ Kreydt), Van In ( 75′ Ploegaerts), Van Den Brandt en Verbert.

Wellen: Crescente, Petronciana, Lowet, Proesmans, Godard( 88′ Tambak), Hendriks, Gerrits, Zevne, Sleypen, Heeren en Dumont.

Doelpunt: 48′ Lowet (0-1).

Geel: Godard, Janssens, Proesmans, Van Den Brandt.

Rood: 86′ Van Parys (2x geel). (VGP)