Het werd zaterdagavond achter de coulissen niet met zoveel woorden gezegd, maar je voelde dat het besef leefde bij Lyra dat de overlevingskansen een ferme knauw hadden gekregen. Niet louter de thuisnederlaag tegen Wellen sterkte die conclusie, maar veeleer het gegeven dat de Pallieters nog maar eens een gebrek aan kwaliteit, aanvallend vermogen en karaktersterkte hadden geëtaleerd.

“Wellen zette een stevig blok en we hadden het heel moeilijk om er door te geraken”, keek Yannis Van Parys achterom. “Het klopt dat we amper aan echte kansen zijn geraakt. Willen we ons hachje redden, dan zal het offensief veel beter moeten. We hebben stilaan overwinningen nodig.”

Amper 6 op 42. Lyra mag dan net een serie van vier matchen zonder verlies achter de kiezen hebben, bijna halfweg oogt het rapport van de Pallieters werkelijk desastreus.

“We kregen een mentaal tikje en hebben de aansluiting gemist, maar ik zag zaterdag in de kleedkamer wel dat iedereen er nog ten volle in gelooft. Voor de winterstop treffen we nog Hades en Thes Sport. Twee kleppers, maar we hebben de jongste weken bewezen ook tegen die ploegen punten te kunnen pakken.”

Lyra zal zaterdag in Hades hoe dan ook aan de slag moeten zonder Yannis Van Parys, die tegen twee gele kaarten binnen tien minuten aanliep.

“Ik vond het wat overdreven, maar er is geen weg terug meer. Jammer, want ik had zin om deze nederlaag recht te zetten.” (kugu)

kugu ■

Bron GvA: 1 dec 2015