Na de 1-6 pandoering uit de heenmatch was het zaterdag opnieuw prijs voor Lyra tegen het Limburgse Hades. De Pallieters kregen er een 5-1 nederlaag gepresenteerd en hadden bitter weinig in de pap te brokken.

“De zege van de thuisploeg was op alle vlakken verdiend”, beaamt Enoch Oteng. “Voor rust probeerden we nog gelijke tred te houden, maar we gaven de goals te gemakkelijk weg. We waren gewoon niet scherp genoeg en wonnen amper duels. Dan kan je geen wedstrijd naar je hand zetten. Hades is gewoon een erg sterke ploeg en dat hebben we dit seizoen opnieuw twee keer kunnen ondervinden.”

Het ruime verlies doet Lyra alleen in de statistieken pijn, want de Pallieters hebben amper wat te vrezen.

“Dat klopt. We zijn nagenoeg gered, maar we zouden zondag thuis tegen Wellen toch wel graag de kers op de taart zetten. Voor eigen volk afsluiten met een driepunter is voor deze groep zeker een uitdaging. Als dat lukt, kunnen we van een geslaagde terugronde spreken.”

Ondertussen doen ook speculaties de ronde over de toekomst van Oteng zelf. De middenvelder had een fletse eerste ronde, maar was na de winterstop een steunpilaar in het elftal van Lyra. Enkele privé-investeerders zouden nu met geld over de brug willen komen om hem nog een jaar langer in Lier te houden.

“Vanavond moet daarover meer duidelijk worden”, reageert Oteng.
“Mijn toekomst is nog onzeker. Er zijn andere clubs die interesse tonen, maar ik leef ook met het gevoel dat ik Lyra niet alles heb kunnen geven. Mijn eerste ronde was zwak, de mensen hier hebben de echte Enoch Oteng nog niet aan het werk gezien. Mijn topniveau halen bij Lyra is dus zeker nog een uitdaging die ik overweeg.”

Ploegnieuws: Zoals aangekondigd krijgt Mathias Schaessens de tijd om zijn knieblessure te laten helen. Aanvoerder Kurt Ory (contractuur) ondervond geen hinder meer en was wel van de partij. Van Parys hernam met de beloften na zijn breuk. Van den Brande (ongeval) en Verbruggen (pubalgie) blijven aan de kant.

Bron GvA 21/4/2015

Reacties zijn gesloten.