Op bezoek bij Bilzerse-Waltwilder hapte Lyra zijn vijfde zege in de jongste zeven wedstrijden en bleven de Pallieters nu al voor de zevende match op rij ongeslagen.  Lyra parkeert zich met vijfendertig punten definitief in de veilige middenmoot.

Lyra lijkt dezer dagen niet te stuiten.
Dat bleek zaterdag nogmaals in Bilzen, waar de Pallieters een 1-0 achterstand in een knappe 1-3 winst konden ombuigen.  ”Al leek dat aan de rust een utopie”, bekent aanvaller Jonas Verbert, die het derde Lyradoelpunt voor zijn rekening nam. “We speelden een draak van een eerste helft en kregen in die vijfenveertig minuten geen voet aan de grond. Maar tien minuten na de pauze stonden we op winst. Zo gaat dat als je zelf in een uitstekende periode zit. We hielden nadien die drie punten wel vrij gemakkelijk vast.”  Met vijfendertig punten zet Lyra zijn opmars verder in de rangschikking. Al een poosje voetballen de Lierenaars vrijuit en dat werpt zijn vruchten af.

“We voelen inderdaad geen enkele druk”, bevestigt Verbert. “Er kan een lach af op training en we leven in alle rust naar de wedstrijden toe. We hopen deze hoogconjunctuur nog een tijdje aan te houden. Ook al krijgen we met City Pirates en Beerschot-Wilrijk nu wel twee kleppers voorgeschoteld. In de heenmatch slikten we een droge 7-0 nederlaag bij City Pirates. Dat was zonder enige twijfel het dieptepunt van het seizoen.  Op eigen veld presteerden we niettemin sterk. Hopelijk trekken we die lijn ook zaterdag nog een keer door.”  De voortvarende gang van zaken maakt dat Lyra zich mee in de voorste gelederen heeft genesteld in het derde periodekampioenschap.

“Ach, daar moeten we niet te veel naar kijken”, tempert Verbert. “We hebben best wel nog een lastig programma af te werken en ik zie Beerschot-Wilrijk niet al te veel steken meer laten vallen. Voor ons komt het erop aan om er een mooi einde van te maken.” (kugu)

Bron: GvA 17 maart

Reacties zijn gesloten.